martes, 19 de febrero de 2019


TOTS AL TREN!!!!!!!
Esta setmana hem visitat l’estació de tren de Castelló, un edifici molt singular gràcies a la seua estructura que combina metal amb formigó, i a la gran quantitat de llum natural que rep a través dels inacabables finestrals. De fet, el projecte arquitectònic que va guanyar el concurs per a la seua construcció (a finals del segle XX), tenia el nom de “Destino luz”.
Es tracta d’una estació subterrània, que permet la circulació dels trens a un nivell inferior del carrer, fet que també li dona a la construcció unes característiques totalment diferents a qualsevol estació a nivell.
El motiu de la nostra visita era estudiar els elements de l’estructura metàlica, però vam tindre la sort de poder recorrer tot l’edifici, acompanyats pels cap d’estació, el senyor Carlos i la seua col·lega Elena. Entre els dos ens van mostrar des dels passadisos inferiors per a les instal·lacions baix de les vies, fins a la coberta.



 Ja estem desitjant fer la pròxima visita, en la que estudiarem les estructures de fusta i de silleria. Amb esta tancarem el nostre recorregut per les tipologies constructive visitant Sant Mateu, un poble amb un gran patrimoni construït. Ens acompaynes?






No hay comentarios:

Publicar un comentario